Bitcoinkunskap.se

Säkra och bevara kryptovalutor

Kryptovalutor är digitala tillgångar som styrs av decentraliserade nätverk som blockchain. Med en ökande popularitet har kryptovalutor blivit ett allt vanligare sätt att spara pengar på. För att förhindra att dina kryptovalutor stjäls eller skadas är det viktigt att du vet hur du kan säkert och effektivt lagra dem.

Vad är en kryptovaluta-plånbok?

En kryptovaluta-plånbok är ett programvara eller en online-tjänst som du använder för att bevara dina kryptovalutor. Det ger dig möjlighet att skicka och ta emot digitala tillgångar samt se historiken över dina transaktioner. Plånböcker kommer i många olika former såsom mobila plånböcker, webbplatsplånböcker och skrivbordsplånböcker.

Vilka typer av kryptovaluta-plånböcker finns det?

Det finns två huvudtyper av kryptovaluta-plånböcker: hot wallets och cold wallets. Hot wallets är internetuppkopplade plånböcker som lätt kan användas för dagliga transaktioner. Dessa är bekväma, men de är inte särskilt säkra eftersom de kan hackas. Cold wallets är icke-internetuppkopplade plånböcker som är mycket mer säkra eftersom de inte kan hackas. De är lite mindre bekväma eftersom de inte kan användas för dagliga transaktioner.

Hot Wallets

Hot wallets, som Mobila plånböcker och Webbplatsplånböcker, är enkel att använda och tillgängliga från vilken dator eller mobiltelefon som helst. Mobila plånböcker laddas ner som en app på din smartphone och innehåller ofta inbyggda funktioner som QR-skanner. Webbplatsplånböcker är online-plattformar som du loggar in på via en webbläsare. De erbjuder ofta flera olika funktioner, inklusive möjligheten att skapa rapporter och analysera data.

Cold Wallets

Cold wallets, som Skrivbordsplånböcker och Hårdvaruplånböcker, är ofta mycket mer säkra eftersom de inte kan hackas. Skrivbordsplånböcker laddas ner och installeras på din dator och tillhandahåller ofta extrafunktioner för att hantera flera valutor samtidigt. Hårdvaruplånböcker är specialiserade enheter som ansluts till din dator via USB och hanterar endast en valuta.

Vad bör jag tänka på när jag väljer en plånbok?

Det finns ett antal faktorer att tänka på när du väljer en plånbok för att lagra dina kryptovalutor. För det första bör du undersöka vilken typ av plattform den stöder, eftersom detta avgör vilken typ av valutor du kan lagra i den. Du bör också undersöka vilka säkerhetsfunktioner den erbjuder, inklusive tvåfaktorautentisering och privat nyckelhantering. Till sist bör du ta reda på om plattformen har bra kundsupport.

Back to top